Podmienky

Podmienky používania portálu

Prevádzkovateľ internetového portálu www.predajprenajom.sk vydáva podmienky používania portálu, upravujúce práva a povinnosti fyzických a právnických osôb pri využívaní služieb tohto internetového portálu. Tento internetový portál je verejným inzertným portálom, na ktorom sú uverejnené inzeráty o predaji, kúpe alebo prenájme nehnuteľností fyzických a právnických osôb, odborné články z oblasti realitného trhu a ponuka hypotekárnych úverov.

Každý, kto využíva obsah portálu www.predajprenajom.sk, je povinný sa oboznámiť s týmito podmienkami a tým, že obsah portálu využíva, prehlasuje, že sa s týmito podmienkami oboznámil, vyjadril súhlas s ich obsahom a zaväzuje sa ich bezvýhradne dodržiavať. Pri využívaní obsahu Portálu musí návštevník dodržiavať taktiež všeobecne záväzné právne predpisy, etické a morálne pravidlá.

PDF

Kompletné znenie podmienok používania portálu a dodatkov si môžete stiahnuť vo formáte PDF. Pre bezproblémové prehliadanie tohoto typu súboru vám odporúčame nainštalovať najnovšiu verziu programu Adobe Acrobat Reader.

Stiahnuť PDF
×
Filter nehnuteľností
m2 m2
Doba úveru
377 128 nehnuteľností
Zobraziť Reset Filter
Vlastné zdroje
80%
Splatnosť hypotéky
30 rokov
Uložiť inzerát
Ohodnotiť inzerát Počet hodnotení: 1

Kontaktujte inzerenta

V prípade, že Vás zaujala táto ponuka a mali by ste záujem o viac informácií, zadajte prosím Váš email, telefónne číslo a meno do kontaktného formulára.


Inzerent
Bc. TINA Redenkovičová, RSc.
tina@butterfly-reality.sk
+421 903 269 929

Kontaktný formulár

Prosím skontrolujte správnosť údajov.
+421(0)
Prosím skontrolujte správnosť údajov.
Prosím skontrolujte správnosť údajov.
×

P R E D A J Kaštieľ ŽELOVCE

Typ
Predaj
Mesto
Želovce
Ulica
Kl. Gottwalda
Typ nehnuteľnosti
Historické objekty
Plocha priestoru
860 m2
Celková plocha
860 m2
Stav objektu
Pôvodný
Pridané
17.08.2020
Aktualizované
23.04.2024
Cena 1,00 €
Bc. TINA Redenkovičová, RSc. Butterfly-reality s.r.o.
Kontaktovať makléra +421 903 269 929

Popis nehnutelnosti

Butterlfy-reality ponúka NA PREDAJ barokový kaštieľ Želovce

Lokalita:
obec Želovce, okres Veľký Krtíš, Banskobystrický kraj

Poľnohospodárska obec Želovce sa nachádza na južnom Slovensku, v Ipeľskej kotline, v okrese Veľký Krtíš, 6 km od štátnej hranice s Maďarskom.
Okrem dvoch škôl, rímskokatolíckeho kostola a fary, dominantou obce je BAROKOVÝ KAŠTIEĽ rodiny Zichyovcov, postavený v roku 1772, so zastavanou plochou 860m2.

Objekt postavený na pozemku takmer 9.500 m2 je národno-kultúrnou pamiatkou zapísanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu a stojí na východnom okraji obce.

Obec Želovce má bohatú históriu, počas ktorej patrila k rôznym majetkom a zemepánom.
Počas vojny slúžila budova kaštieľa ako nemocnica pre nemecké vojsko. V roku 1945 bol Zichyovský veľkostatok s kaštieľom skonfiškovaný a o dva roky neskôr prešiel kaštieľ opravou. Od roku 1948 v ňom bola umiestnená poľnohospodárska škola.
V rokoch 1962 - 1965 prebehla generálna oprava budovy. Od roku 1976 bol v kaštieli internát POU s jedálňou. Neskôr sa tam zriadili aj učebne a telocvičňa.

V súčasnosti je väčšia časť budovy nevyužitá.
Na 160m2 sa momentálne v kaštieli nachádza len múzeum so šiestimi expozíciami - história, národopis, poľnohospodárstvo, pôvodné želovské remeslá, hry a hračky minulosti a dielne.

Dvojpodlažná budova kaštieľa je krytá manzardovou strechou.
Miestnosti na prízemí sú zaklenuté pruskými a kláštornými klenbami.

Pôvodná fasáda má okenný rytmus 5-3-5, pričom tri okná rizalitu (pozs. označenie pre stredovú alebo bočnú časť stavby) sú väčšie a stredné tvorí vstup na balkón.

Celá budova je podpivničená. Priestory sú suché a dostatočne vysoké.

V katastri obce sa nachádza viac prameňov uhličitej a minerálnej vody s obsahom sírnikov, železa, vápnika a horčíka. Je vhodná ako stolová voda i na liečebné kúpeľné účely ochorení pohybového ústrojenstva.

Kaštieľ je vhodný na zriadenie hospicu či sirotinca.

Cena v RK

V prípade záujmu o obhliadku kontaktujte
Butterfly-reality
Tina Redenkovičová
tina@butterfly-reality.sk
+421-903 269 929
www.butterfly-reality.sk